onsdag 24 juni 2009

ReklamavbrottAnark Förlag har glädjen att ge ett smakprov ur höstens utgivning:

LHC: TEXTER
Inom LHC:s supporterklubb White Lions har ett pyrande missnöje med hockeyklubbens skötsel och allmänna inriktning under senare år givit upphov till en subversiv motrörelse med anarkistiska förtecken. Kurt Wered, som varit en av LHC:s mest öppenhjärtiga kritiker, presenterar här ett urval centrala texter som LHC-publikationen HockeyBulletinen givetvis vägrat publicera. Intäkterna av denna bok går oavkortade till Linköpings HockeyKommando.

VID ENFALDENS GRÄNS - Om satirens reception
Fredrik Sagns avhandling diskuterar de ibland tragikomiska missförstånd som ofta möter satiriska texter och vad dessa kan lära oss om villkor och förutsättningar inom akademins och kulturdebattens fält.

SAMLADE SYRLIGHETER
Kurt Wered återkommer med en ny samling "betraktelser och polemiker". Här möter vi sufistiska charlataner, förvirrade eurojihadister, svekfulla sekreterare och förtörnade förläggare. Den litterära bloggosfären nagelfars och förtalet på Facebook utsätts för en kritisk granskning. Men när dammet på valplatsen lagt sig, framträder också en annan sida av Wereds författarskap än den stridbare samtidskritikerns. I en svit prosapoem med motiv från sjön Roxen visar sig nämligen författaren vara en av samtidens främsta lyriska naturskildrare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar