fredag 1 maj 2009

Kontemplation och polemik i ny upplaga

Kurt Wereds förra bok, Kontemplation och polemik utkom hösten 2008 i en begränsad upplaga som snabbt såldes slut. De senaste veckorna har vi fått så många förfrågningar om denna bok att Tankesmedjan Wereds vådligheter beslutat att ge ut den i en ny, reviderad upplaga med ett nyskrivet förord av Wered.

Vi räknar med att kunna leverera boken före midsommar men tar redan nu emot förhandsbeställningar och erbjuder 20% rabatt till de kunder som inkommer med sin beställning innan 20 maj.


Kontemplation och polemik
Omfång: 412 sidor
Band: Inbunden med skyddsomslag
Pris: 395:-


Några pressröster:
Med samlingsvolymen Kontemplation och polemik sällar sig Kurt Wered till vad jag i ett annat sammanhang kallat de stora misantropernas skara. Men det är inte någon livstrött nihilism som möter läsaren på dessa sidor. Bakom varje frätande formulering anar man ett bultande hjärta och ett för svenska förhållanden ovanligt patos. Det är just detta som skiljer Wered från klåparna i branschen. Särskilt gripande är avbönen i den avslutande essayen: En socialdemokrats död. Man kan bara beklaga att Wered inte skriver på något av de stora världsspråken.
- Lars Gustafsson i Austin Herald

Kurt Wered skriver med en svärta som påminner om E.M. Cioran och ett ursinne som inte står Thomas Bernhard efter. Likväl har han en omisskännligt egen röst. Wered är ett unikum i den svenska samtidslitteraturen.
- Bodil Malmsten

Man tror sig läsa texter skrivna av ett kärleksbarn avlat av Vilhelm Ekelund och Linda Skugge. Wereds senaste bok liknar inget annat.
- Martina Lowden i Dagens Nyheter

En femtekolonnares brösttoner. Osund elitism och ett obehagligt flirtande med mörka krafter ur nittonhundratalets skräckkabinett.
- Göran Greider i DalaDemokraten

Jag säger välkommen till en ny medlem i Patafysiska kollegiet
- Claes Hylinger i Annales de Collège Pataphysique

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar