onsdag 21 juli 2010

Drevet går. Igen.

Angreppen på Tankesmedjan Wereds vådligheter och dess medarbetare, Anark förlag samt den här bloggen börjar anta alltmer absurda former, vilka måhända äger en viss komisk kvalitet för den som uppskattar humor av det tramsigare slaget. Vi som arbetar ideellt med vad som kallats "Sveriges skarpaste politiska blogg" kan dock hålla oss för skratt.


Det är inte så att de infama personangrepp och rena lögner som används i vad som förmodligen är en systematisk förtalskampanj riktad mot Wereds vådligheter skulle bekomma oss personligen. Vi finner det däremot ytterst oroande att man i dagens Sverige kan bedriva detta slags hat-, lögn- och förtalskampanjer - och bli tagen på allvar. Att medier som gör anspråk på att bli tagna som "seriösa" befattar sig med sådan lort. Att till synes omdömesgilla personer faller offer för barocka lögner, bara de upprepas tillräckligt ofta och länge.

Tag nu som exempel det ylande, dräglande bloggdrev som härjar på den famösa Axess-bloggen där man de senaste dagarna driver den befängda tesen att Kurt Wered skulle vara en pseudonym för litteraturkritkern Crister Enander. Detta är det senaste i raden av liknande påståenden, som alla följer samma upplägg. Man påstår först att Kurt Wered är en fiktiv karaktär och hävdar sedan att den ene eller andra använder hans namn som ett nom de plume.

I det aktuella fallet hävdar man, enkelt uttryckt, med en dåres envishet att det föreligger likheter mellan Wereds och Enanders prosa som bevisar att det skulle röra sig om samme skribent. Detta är naturligtvis rent nonsens och man tar sig för pannan när man inser till vilken låg nivå det offentliga samtalet sjunkit.

Därtill framgår det ingenstans på Axess-bloggen varför man väljer att ge utrymme åt patologiska lögnare och mörkermän. Detta ger naturligtvis läsaren skäl att fundera en stund över vem eller vilka som har intresse av att på detta sätt misskreditera Wereds vådligheter, som av ledande kommentatorer kallats "Sveriges skarpaste politiska blogg".

Ska vi behöva skriva ut det med stora bokstäver eller kan vi lita på att denna bloggs läsekrets klarar av att räkna ut det själv?

Kurt Wered
Erica Sagn
Laura Larefalk
Karin Barbalander
Niftor Odontologen
Diljen Demirbag-Sagn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar