söndag 18 juli 2010

Jan Myrdal: 82 på det åttiotredje. Skriftställning 20

Den bedrövliga hanteringen av det så kallade Leninpriset, som tilldelats sorgliga kappvändare som Mattias Gardell och Roy Andersson, kommer för all framtid att fläcka Jan Myrdals namn och rykte. Detta är ett lika beklagligt som ofrånkomligt faktum som dock inte bör skymma det faktum att Myrdal är en av den svenska dypölens klarast skinande ljus. Detta bevisas inte minst av det skändliga sätt på vilket det förfäade PK-etablissemanget ägnat sig åt att systematiskt förtala och på alla sätt motarbeta denne gigant.

Tankesmedjan Wereds vådligheter och Anark förlag vill självklart hylla denne fiendens fiende och misskände mästare på hans födelsedag. Den 19 juli utkommer därför 82 på det åttiotredje. Skriftställning 20 där redaktörerna Laura Larefalk och Diljen Demirbag-Sagn samlat några av Myrdals bästa texter från det senaste året. Kritikern Crister Enebär bidrar med en fyllig introduktion som också är ett ömsint porträtt av en mångårig vän.

Boken innehåller dessutom en dialog mellan Myrdal och Kurt Wered, Mot liberalismen, som åskådliggör de många beröringspunkterna mellan den senares anarkiska jihadism och idealiska misogyni å ena sidan och Myrdals ståndpunkter å den andra. Det är fascinerande läsning, inte minst som man här kan ana fröet till ett nytt slags revolutionär och djupt anti-liberal hållning.

Jan Myrdal
Åttiotvå på det åttiotredje. Skriftställning 20
Omfång: 498 sidor
Bandtyp: Linnetrådhäftad
Pris: 295:-


Redan ikväll kommer Jan Myrdal och Kurt Wered att finnas på plats för boksignering och mingel på Minibok AB i Vällingby. Missa inte detta tillfälle att möta två legendariska skriftställare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar