torsdag 4 april 2013

Henry Qvarstad: FÖRFÖRISK FEMINISM


För första gången någonsin på svenska, en modern redogörelse för modernitetens mest inflytelserika och destruktiva ideologiska innovation: feminismen.

Henry Qvarstad klarlägger det blodiga ideologiska band som förbinder förra sekelskiftets suffragetter och blåstrumpor med dagens normupplösande radikalnihilism och skränande aktivism, kvinnliga massmördare med genuspedagoger, Bund Deutscher Mädel med  Feministiskt Initiativ.

Qvarstad hör till en växande skara internationella forskare som presenterat nya och avgörande resultat om feminismens verkliga natur. Resultat som utmanar och provocerar den europeiska konsensuskultur som accepterat den feministiska retoriken som en ofrånkomlig del av det moderna samhället. Men dessa resultat har inte nått Sverige förrän nu. Det är i sista minuten: den feministiska ideologin har sedan decennier dominerat samtliga riksdagspartier och det har varit nära att ett renodlat feministiskt parti tagit säte i Riksdagen.

Historikern och författaren Henry Qvarstad är professor i komparativ samtidshistoria vid University of Austin och författare till ett flertal prisade verk en uppmärksammad bloggare och medarbetare i Barometern.  Med Förförisk feminism har han skrivit ett blivande standardverk med potential att i grunden förändra det globala politiska landskapet.

Boken är uppdelad i tio tematiska delar som behandlar feminismens uppkomst, väg till makten, förhållandet till traditionell vänsterpolitik, manshatet och nihilismen, manliga feminister och  dagens propagandaapparat och så vidare.

Henry Qvarstad
Förförisk feminism. En totalitär rörelses ideologi och historia
Bandtyp: Linneklotband
Omfång: 452 sidor. Rikt ill. 
Pris: 325:-

2 kommentarer:

  1. Kul blogg, men vässa lite mer och försök ha en poäng.

    Satir behövs verkligen i Sverige idag. Iofs är folk som Arnstad parodier på sig själva, men i alla fall.

    Portätten i högermarginalen är rätt skoj. To the point liksom.

    SvaraRadera
  2. Jag behöver inga råd från halvlitterater, tack så mycket.

    SvaraRadera