onsdag 23 mars 2011

Unikt tillfälle att förvärva boken alla talar om


I samarbete med Minibok AB kommer Tankesmedjan Wereds vådligheter och Anark förlag under våren att realisera ett lager av Moammar Gadaffis berömda Gröna bok. Lagret består av sammanlagt 25.000 volymer av den tvåspråkiga (arabiska och engelska) folkupplagan. Priset för enstaka exemplar är endast:

5 kronor

Vid köp av 50 eller fler exemplar är styckpriset en (1) krona.

Först till kvarn gäller...


Anark förlag ger samtidigt ut den första fullständiga svenska översättningen av Den gröna boken:

Teorin, som lånar drag av både utopisk anarkism och konservatism, går ut på att människan bara kan vara fri och lycklig när alla jämlikt deltar i nationens styre; och nationen är samhällets högsta enhet. Till detta fogas en radikal anarkisk  vision: man får bara äga ett hus eftersom ingen behöver fler, arbetarna ska styra företagen, den som brukar jorden ska äga den o.s.v. Tredje delen blandar filosofiska funderingar om nationens och mänsklighetens beskaffenhet med mer eller mindre detaljerade utlåtanden på andra områden som intresserat författaren. Ämnesföljden kännetecknas av en sträng inre logik, och Gadaffis hinner diskutera bl.a. lönearbete (slaveri), abort (mord), ateism (abnormt), mångetniska stater (omöjligt), åskådarsporter (nej - med undantag för ishockey), dagis (endast för föräldralösa), svarta människor (kommer att dominera världen) och boxning (barbariskt). Den politiska grundidén är att alla former av representation är förkastliga.


Detta är ett unikt tillfälle att skaffa den bok som inom kort kommer att vara förbjuden i den krämarliberala slavstaten.

Omfång: 110 sidor
Bandtyp: Slitstark polystyren
Pris: 50:-


3 kommentarer:

 1. Tack för denna efterlängtade möjlighet att, som den klädsamt fattige student man ändå är, kunna inhandla ett prisvärt ex av ett av 1900-talets viktigaste skrifter!
  /Andreas Steiner

  Ps. Att Gadaffi förutom politisk visionär och hattmannekäng även är hockeymecenat torde väl vara allom bekant, men vad få vet är att han faktiskt fått Pakistans nationella landhockeystadium uppkallat efter sig:

  http://en.wikipedia.org/wiki/National_Hockey_Stadium,_Lahore

  Ds.

  SvaraRadera
 2. Jag vill köpa ett antal och har mailat dig två gånger om detta. Kontakta gärna mig om hur jag köper böckerna.

  SvaraRadera