torsdag 17 september 2009

DÖDLIGT HABITUS - Höstens Barbalander är här


Bland höstlöven på universitetsområdet hittas en mördad student. Hon saknar anhöriga men är sedan länge känd hos de sociala myndigheterna och hennes död väcker ingen större uppmärksamhet.

Det gör däremot mordet på en av flickans lärare vars avhuggna huvud några dagar senare hittas på en av universitetets toaletter. Stockholmspolisen anar ett samband mellan de båda morden. Men vem skulle vilja döda både en obetydlig student och en sociolog, vars främsta merit är en oantastlig politisk korrekthet. Och varför?

Polisutredningen leder ingen vart och när ett tredje offer hittas, stympat och skändat bortom all mänsklighet, kopplas Linköpingspolisens speciella insatsstyrka in på fallet. När Konrad Werup och hans elitgrupp tar upp jakten på den okände seriemördaren träffar de överraskande på en hittills okänd islamistisk organisation, vars kallhamrade hantlangare inte väjer för något när det gäller att genomföra sitt program - spår som via offren leder rakt upp i det svenska sociologförbundet.

DÖDLIGT HABITUS är en andlöst spännande historia som tar läsaren med på en vindlande färd som leder både in i de samhällsvetenskapliga disciplinernas mörkaste vrår och den internationella islamismens labyrinter.

Karin Barbalander - 35-årig författare med bakgrund som journalist och politisk debattör - har väckt stor uppmärksamhet med sina tidigare polisromaner. DÖDLIGT HABITUS är den fjärde delen i en planerad dekalog om kommisarie Konrad Werup och Linköpingsplisens speciella insatsstyrka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar