torsdag 3 september 2009

SUB/VERSIV


SUB/VERSIV är en tidskrift för libertinsk debatt och anarkisk-auktoritär revolt. Den är avsedd att vara ett forum för egensinniga och motströms idéer av det slag som brukar avfärdas som ”avarter” av dagens pseudoradikala etablissemang, det statliga kulturstödets politiskt korrekta fursteslickare. SUB/VERSIV kommer att vara garanterat fri från salongsfähiga ”utmaningar” och impotenta ”provokationer”. Skulle någon läsare stöta på sådant material kommer vi skamsna att återbetala prenumerationsavgiften.

SUB/VERSIV utges av Tankesmedjan Wereds vådligheter och Anark förlag. Läsare av denna blogg kommer omedelbart att känna igen sig men tidskriftsformatet tillåter samtidigt en större bredd och fördjupning.

SUB/VERSIV utkommer med fyra nummer om cirka 160 sidor per år. Prenumerationspriset är 550:-/år. Lösnummer kostar 140:- och kan köpas hos Minibok i Vällingby City.

Det första numret av SUB/VERSIV innehåller bidrag av såväl etablerade kulturpersonligheter som debutanter. Redaktionen har valt ut material som karakteriseras av originella infallsvinklar och personlig gestik men som ändå ansluter till tidskriftens radikalt konservativa, pro-auktoritära hållning. Här samsas religiösa, politiska, teoretiska och erotiska perspektiv på temat ”auktoritär revolt”.


Ur SUB/VERSIV 1/2009:

AUKTORITÄR REVOLT
Erica Sagn

BORTOM BATAILLE
Mats Fram

LYDNADENS PRIVILEGIUM
Claes Schildt

INTE ETT ORD OM CAVEFORS!
-Intervju med Kurt Wered
Fredrik Sagn

DEN DOMESTICERADE MYS-SADISMEN I SVENSK KRIMINALLITTERATUR
Karin Barbalander

FALLET PETER BIRRO
Kurt Wered

SALONGSJIHADISTER OCH PUNSCHGUBBAR
- Om den tandlösa konservatismen i Sverige
Erica Sagn

TILL DET BESINNINGSLÖSA VÅLDETS LOV
- Transcendenta ögonblick i dungeons och gatustrider
Arthur C Mead

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar