onsdag 19 augusti 2009

I stormens öga


Så här såg det ut vid platsen tidigt i morse. Vi återkommer med regelbundna bulletiner inifrån den ockuperade tankesmedjan.

Ur dagens Corren:

Våldsamma kravaller inträffade tidigt i morse utanför Tankesmedjan Wereds vådligheter i centrala Linköping där medlemmar av gruppen Autonom DirektAktion demonstrerat sedan tisdagen. Ett femtiotal maskerade motdemonstranter från en organisation som kallar sig ”Vi som fått nog av vänsterterrorismen” gick efter midnatt till våldsamt angrepp, beväpnade med slangbellor och brännbollsträn.

Ännu vid denna upplagas pressläggning rasade strider mellan de två grupperna. Kommisarie Lars Fram från Linköpingspolisen säger att man spärrat av området men i övrigt avvaktar. Ett hundratal tungt beväpnade poliser befann sig då vid platsen.

”Vi anser att vi gör vår medborgerliga plikt i en situation då ansvariga politiker och polismakten inte tar sitt ansvar”, säger kaptenlöjtnant C.G. Carlberg, representant för motdemonstranterna i en kommuniké. ”Om de inte ser till att låsa in slöddret får vi själva markera vad som är acceptabelt.”

En annan representant för ”Vi som fått nog av vänsterterrorismen”, kommendant Fredrik Bjarnefjär, betonar att man inte vill att aktionen ses som ett stöd för Tankesmedjan Wereds vådligheter. ”Tvärtom. Vi ser Wered och hans anhang av sodomiter och provokatörer som nästan lika avskyvärda som vänsterpöbeln. ”

1 kommentar:

  1. Sitter här med dagens corre...konstigt, hittar inte repotaget.

    SvaraRadera