tisdag 18 augusti 2009

Praktverk om östgoterna


I dagarna utkommer I östgoters fotspår av Bengt Fram. Det är ett rikt illustrerat praktverk där författaren på ett medryckande sätt beskriver sina många resor genom Europa på jakt efter lämningar av det hemlighetsfulla och mytomsjungna folk som en gång i tiden utvandrade från vad som idag är trakten kring Linköping.

Efter mer än 40 års arbete kunde den f.d. gymnasieadjunkten och journalisten Bengt Fram tidigare i år lägga fram resultatet av sin forskning i den omfattande monografin Östgoternas urhem. Den följs nu upp av I östgoters fotspår, den andra delen i en planerad trilogi.

Med anledning av utgivningen arrangerar Föreningen Östgötska Amatörhistoriker ett symposium på Hjulsbro hembygdsgård lördag 29 augusti kl. 15.00. Representanter för den s.k. östgötaskolan kommer att presentera sin syn på Östergötlands äldsta historia och författaren själv kommer att signera I östgoters fotspår.

I östgoters fotspår
Omfång: 522 sidor. Rikt illustrerad i färg.
Band: Linneklotband med skyddsomslag
Pris 998:-

Bibliofilupplaga
Anark förlag har också låtit framställa en bibliofilupplaga av I östgoters fotspår i en upplaga om 50 numrerade exemplar, signerade av författaren. Bibliofilupplagan är i stort folioformat, bunden i oxblodsfärgat marokängband med upphöjda bind, inre denteller och helt guldsnitt. Levereras i en sidenklädd kassett.
Pris 5990:-

1 kommentar:

  1. Bibliofilupplaga!?! Så avslöjar sig brackan bakom anarkens mask. Vilket trams. Horeri!

    SvaraRadera