tisdag 16 februari 2010

Kurt Wered om bloggeländet

Bäste läsare,

Stanna för ett ögonblick upp i ditt rastlösa nätsurfande, studera nedanstående uppgifter, hämtade från Wikipedia, och fundera över deras innebörd:

Kvinnan på bilden här ovanför heter Kenza Zouiten. Hon är född 1991,är en svensk bloggare av svenskt och marockanskt ursprung. Den 5 oktober 2009 bekräftade hon att hon hade fått över 100 000 unika besökare i veckan och blev därmed den första svenska bloggen att göra detta. Hon har cirka 80 000 besökare per dag. Hon bloggar om sitt liv, fester, vänner, jobb, Tokio Hotel och sin hund Armani. Det enda hon är väldigt noga med att lämna utanför bloggen är sitt kärleksliv och privatare delar av sitt liv.

Den här bloggen, Wereds vådligheter, har av ledande journalister kallats "Sveriges skarpaste politiska blogg" och "samtidens mest spännande politiska experiment".  Här behandlas litteratur, konst, filosofi och politik. Här förs en engagerad, seriös debatt om samtidens ödesfrågor. Här skrivs ingenting om schlagermusik eller TV-program eller husdjur. Bloggen drivs av Kurt Wered, född 1942, och har sedan starten för knappt ett år sedan haft sammanlagt 6289 unika besökare.

Jag uppfattar det mer och mer som en omöjlighet att skriva på svenska, för svenska läsare. Att ingå i en alltmer förfäad svensk "kulturdebatt".

Siffrorna talar sitt tydliga språk: I ett sådant sammanhang hör jag inte hemma.

3 kommentarer:

 1. Du är en gnällspik som inte kan blogga, och som blandar ihop kvatitativa och kvalitativa kriterier.

  Att även Gotiska Klubben, trots 130000 besök på ett år, tänkt i samma banor som dig, gör inte ditt läge bättre. :-)

  Så gör om, gör som jag och andra, och gör rätt.

  Tre snabba råd:
  1. Länka då och då från tidningsartiklar
  2. Skriv på andra kulturbloggar
  3. Byt bloggleverantör till wordpress
  4. Fler snygga tjejer i artiklarna ;-)

  http://gotiskaklubben.wordpress.com/2010/02/08/har-harrison-existerat/#comment-2023

  SvaraRadera
 2. Erica Sagn, Karin Barbalander16 februari 2010 16:06

  Tack för dina råd.

  Den här bloggen vänder sig i första hand till enskilda, högt kvalificerade läsare. Läsarnas antal kommer alltid att vara få, och det är inte något vi beklagar.

  Vi kommer därför att fortsätta på ungefär samma sätt som tidigare, utan att snegla åt sådant som besöksstatistik. De "stora kulturbloggarna" har vi, som påpekats åtskilliga gånger, fått nog av.

  SvaraRadera
 3. Bra. Jobba på & Lycka till!

  Ska själv sluta att skriva om politik, vilket är populärt bland besökare, så det blir nog bara morsan som läser mig blogg i framtiden.

  Jag och min mor.

  SvaraRadera