tisdag 9 februari 2010

Kurt Wered om den repressiva pseudokonservatismen

Den genuint konservativa, radikala och kompromisslösa form av konservatism som förespråkas av Tankesmedjan Wereds vådligheter och Anark förlag är en stark medicin.

Uppenbarligen alltför stark för det pseudokonservativa, politiskt korrekta och av krämarmentalitet svårt ansatta etablissemang som i vårt land representeras av av de gerontofila överliggarna på Tradition och fason och den skamlöst brackiga tidskriften Axess och dess bedrövliga blogg. Det är symptomatiskt att jag under det senaste dygnet funnit mina kommentarer på dessa fora raderas av klåfingriga redaktörer. Kanske är man rädd att den sanna konservatismens friska vind skulle få den pseudoliberala vattvälling som här serveras att skära sig.

Jag beklagar nu inte detta, även om det är beklämmande att se en sådan kärringaktig ängslighet hos de "män" som annars brukar kokettera med sin "politiskt inkorrekta" hållning. Med sådan här repression visar de ju tydligt vad den så kallade "kulturkonservatismen" egentligen går för - här är taket lika lågt som på Dagens Nyheters debattsida.

Den som söker en rakryggad och, i ordets mest idealiska mening, manlig konservatism gör klokt i att hålla sig borta från dessa unkna, effeminerade budoirer och söka sig någon annanstans.

1 kommentar: