måndag 23 mars 2009

Fanflykt och åderlåtning


Det tycks råda fullt kaos i LHC. I dagens Corren läser vi följande:

Eric Beaudoin lämnar Linköpings HC efter bara en säsong.

Den kanadensiske forwarden har på sina 53 matcher den gångna säsongen svarat för 16 mål och 7 assist. I Champions hockey league blev det ett mål och en assist på fyra matcher.


Det är naturligtvis trist att tvingas åse hur råttorna lämnar skeppet (samtidigt som dess förste styrman, Slavomir Lener, tycks sitta kvar vid orubbade köttgrytor). Samtidigt kanske detta kan vara inledningen till en välbehövlig nystart för det sorgligt försvagade laget. Kanske kan detta slags åderlåtning bli en hård men nödvändig therapia för LHC.

Snart återstår kanske bara ruiner av LHC - men hårda sådana. Och detta är inte något att beklaga!

Om de ansvariga bara ser till att ersätta Lener med en (i idealisk mening) manlig anförare finns ju förutsättningarna för att av spillrorna ställa samman ett hungrigt lag. Och då kan vi få se en lustiger dans under nästa säsong. Då kan vi få se en ishockey av ett annat, ett förandligat slag.

Ja, jag tror att detta kan vara LHC:s historiska uppgift. Men hur detta öde kommer att förvaltas är ännu för tidigt att sia om. Säkert är dock, att de närmaste veckorna och månaderna är av avgörande betydelse, inte bara för lagets framtid, utan för - Hockey.

Det krävs mod och beslutsamhet att förvalta en sådan uppgift. Är detta egenskaper som finns i ledningen för LHC?

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Conny, jag håller med - men med ett förbehåll: Ska verkligen Cluben *köpa* en målvakt som inte är skotträdd. Vore det inte bättre att i stället vänta på att en lämplig, en värdig, kandidat anmäler sig. En som inte är motiverad av girighet.

  Om vi går till historien, märker vi då inte att nationer och kulturer som befunnit sig i en nedgångsfas förlitat sig på legoknektar?

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Karolina Petré26 mars 2009 17:04

  "Weredska" är bloggvärldens motsvarighet till gammellitteraturens Ranelidska - och såå mycket bättre. Keep up the good work, Kurt!

  SvaraRadera