söndag 9 maj 2010

MECKAS VISES PROTOKOLL

Den som verkligen vill kämpa för yttrande- och tryckfriheten och inte nöjer sig med till intet förpliktigande "utspel" och piruetter i PEN-klubbens hägn eller på Dagens Nyheters debila debattsida, tvingas ibland befatta sig med idéer och personer man helst skulle vilja tiga ihjäl.

Aktuella exempel på detta är Anarks utgivning av David Irvings biografi över Ingvar Kamprad och nu den famösa Meckas vises protokoll, en skrift som sägs vara en autentisk dokumentation från den jihadistiska världskongressen i Alexandira 1988 men som troligen är ett serbiskt falsifikat från mitten av 1990-talet.

Svenska översättningar av den famösa skriften har på senare tid spridits i Sydsverige men dessa är i regel av undermålig kvalitet och är dessutom svåröverkomlliga för den som inte vill befatta sig med diverse xenofobiska nätverk. Meckas vises protokoll är därför en skrift som är betydligt mer diskuterad än läst, vilket givetvis är en dålig utgångspunkt för en meningsfull debatt.

Vår edition av Meckas vises protokoll är en översättning från den serbiska "standardeditionen" (Banja Luka 1997) och är försedd med inledning och kommentarer av Torvald Axemyr.
 
Meckas vises protokoll
Översättning, inledning och kommentarer av Torvald Axemyr
Omfång: 198 sidor
Bandtyp: Trådhäftad
Pris: 200:-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar