tisdag 28 april 2009

Ny skribent: Erica Sagn

Jag är ingen vän av Kurt Wereds åsikter. I själva verket finner jag hans djupa misogyni lika tveksam som den bombastiska retorik med vilken den presenterats på den här bloggen och i andra sammanhang.

Samtidigt måste jag motvilligt medge att Wereds dånande stämma har varit något av en frisk fläkt i den konservativa bloggsfären. Jag vet till exempel ingen som med samma obönhörliga konsekvens påtalat den liberalistiska och defaitistiska smitta som angripit den svenska höger vars femtekolonnare han ställt till svars. Han har också hyllat radikala, andliga ideal som i övrigt lyser med sin frånvaro i den konservativa idédebattens mainstream. Slutligen har Wered också lyft fram betydelsen av HBTQ(k)-perspektiv för traditionalistiska och anarkokonservativa rörelser och därmed utmanat den homofobi som grasserar i sådana sammanhang.

Dessa kvaliteter gör att jag, våra olikheter till trots, tackat ja till Kurts erbjudande att från och med nu medverka i Wereds vådligheter som regelbunden gästbloggare. Jag ska heller inte sticka under stol med att det faktum att vi har en del gemensamma motståndare varit av betydelse. Jag tänker då framförallt på den kryptoliberalistiska maffia som med sina lumpna härskartekniker gör sitt bästa för att kväva radikala, konservativa röster.

Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att bidra med vitala perspektiv i den annars så förutsägbara svenska idédebatten. Välkomna till tankesmedjan Wereds vådligheter.


Erica Sagn
Kvinna, Kristen, Konservativ, Queer

11 kommentarer:

 1. Word, girl, word!

  SvaraRadera
 2. Vad är det som säger att Erika Sagn inte är ett av hr. Wereds vådliga alteregon?

  SvaraRadera
 3. Det torde stå klart för den uppmärksamme läsaren av "Wereds vådligheter" att Erica och jag har mycket olika uppfattningar i åtskilliga frågor. Detta är f.ö. något som visar hur högt i tak det är i den här tankesmedjan.

  SvaraRadera
 4. KW,

  jag svarar på Beska droppar.

  SvaraRadera
 5. Haha, vilket underbart trams. Varken "Kurt Wered" eller "Erica Sagn" finns att hitta på någon upplysningssida. Troll, troll och åter troll. Att Wered använder pseudonym är väl ganska självklart, men att någon Erica Sagn skulle existera är ytterst osannolikt. Bra försök att få det att framstå som om någon "normal" konservativ skulle uppskatta dina åsikter, men tyvärr tämligen genomskinligt.

  Cheers,
  AJ Braw

  SvaraRadera
 6. AJ Braw,
  Nu får det vara färdigtjafsat om troll och pseudonymer. Om sådant roar dig föreslår jag att du stannar på någon studentikos uppsalablogg i stället för att komma hit och avbryta en seriös diskussion om *verklig* konservatism.

  SvaraRadera
 7. Erica = Wered?

  SvaraRadera
 8. Anonym,
  Det är just detta slags påståenden och antydningar, som inte vore värda att ta på allvar om det inte vore för den illa dolda illvilja som ligger bakom dem, som gör att Kurt Wered nu tvingats ta ledigt några dar.

  - Erica Sagn

  SvaraRadera
 9. "Kurt Wered": Nej, det roar mig verkligen inte. Jag tycker inte att det är kul alls när en människa under falskt namn försöker få konservatismen att förknippas med våldsdyrkan, kvinnoförakt och homoerotik. Det är de facto ganska upprörande.

  SvaraRadera
 10. Anonym,
  Är inte det verkligt upprörande det plumpa sätt man från "konservativt" håll försökt tysta Kurt Wered och hans konservativa, homoerotiskt färgade, åsikter? Låt mig också påpeka att Wered alls inte givit uttryk för något "kvinnoförakt". Den idealiska misogyni han förespråkar är något helt annat.

  SvaraRadera
 11. Som KW redan sagt: Nu får det vara nog med struntprat om troll, falska namn och fejkbloggande. Vidare kommentarer i frågan kommer undantagslöst att hamna i papperskorgen.

  SvaraRadera