onsdag 1 april 2009

Hängivenhet till hockeyn


Från dagens Corren:



Från Rögle till LHC? – Det är ett väldigt intressant alternativ, säger
Sebastian Karlsson till Corren. 22-åringen, med förflutet även i Frölunda
och Brynäs, har under säsongen i Rögle på allvar etablerat sig i elitserien.

Nu kan han vara redo att ta nästa steg i karriären.

Uppgifter cirkulerar om att övergången redan är klar, vilket Karlsson bestämt förnekar. Men han bekräftar att en kontakt är tagen och att diskussioner förs.

– Vi har pratat en del och Linköping är intresserat. Men det finns ytterligare några
klubbar som är med i bilden. I LHC är han tänkt för en roll som hårt jobbande forward i tredje- eller fjärdekedjan.



Vad säger man nu om detta?


Sebastian Karlsson beskriver en plats i en LHC-kedja som ett "intressant alternativ". Från ett krasst, utilitaristiskt perspektiv (just ett sådant som karakteriserar Leners "vision") kan väl också Karlsson sägas vara ett "intressant alternativ" för laget.


Men för oss som brinner för LHC - och Hockey - kan det naturligtvis inte komma ifråga att i LHC-gemenskapen ta upp någon med ett så ljumt (eller cyniskt) intresse för Cluben. Bara det faktum att det "finns andra klubbar med i bilden" tyder på att Karlsson inte svarar på ett verkligt kall.


Viktigare ändå: Ett medlemskap i ett LHC värdigt sina supportrars hängivenhet kan inte vara ett "nästa steg i karriären". Det borde tvärtom ses som ett steg ut ur karriären, bort från torgkäringsmentaliteten.


Jag säger det igen: Hockey är i första hand en fråga om karaktärsdaning och kultivering av - dygd. Tankar på en "karriär" kan därför inte vara annat än en kontamination av Hockeys syfte. "Karriär" - sådant är för krämare och nasare.


Jag dömer inte Sebastian Karlsson - en 22-åring som rimligen inte hunnit med att se mycket av världen och livet. Kanske kommer han någon gång i framtiden att vara mogen för att upptas i LHC-gemenskapen. Men än så länge borde porten vara stängd.


Dessvärre lär nog Lener och hans hantlangare se till att den står vidöppen för Karlsson och andra av hans sort. Och Correns utsända står bredvid och applåderar.


Vi lever i en gräslig tid.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera